Vasa Orden av Amerika

En svensk-amerikansk vänskaps och kulturorganisation

Logen Skåne Nr 570 - Malmö, Sweden

2022-08-14

Sommarträff med Logen Skåne Nr 570

Söndagen den 14 augusti 2022 kl 14:00 i Kungsparken, Malmö

Inte har vi hunnit med ett logemöte än inte, men vi har haft grillparty i Malmös äldsta park, i vackra Kungsparken – eller kung Oscars (II) engelska park. Baktanken med sammankomsten var att samtidigt hitta några nya medlemmar passande i Vasa. Solen strålade och vi kröp tacksamt in under det gamla väldiga askträdets skyddande skugga. Br Sivert och Br Olle grillade vant medan vi andra småpratade om livets glädjeämnen. Tills det var dags för Vasa-Quizen, som Sy Marianne knåpat ihop. Förvånande men glädjande var, att våra gäster lyckades få oväntat många rätt på frågorna om Vasa. Svårast var utslagsfrågan, att gissa antal skruvar av olika storlek i KL:s glasburk. Prisutdelning sker vid vårt första logemöte den 9 september, då vi samtidigt bjuder in nya intresserade av Vasa.


Efter korven smakade det superbt med exklusivt kaffe till kanelbullen från en av de inviterade Fogarollis trevliga röda kaffebilar, som man kan boka in för events. De skriver: Every event has the same goal, to bring people together. And nothing brings people together like great coffee. Fogarollis drog kanske en och annan till oss på Vasa, liksom vårt sällskap njöt av Fogarollis sagolika kaffe. Ryktet går, efter Milleniumtrilogin, att Sverige är världens mest kaffedrickande folk, men Finland ligger långt före. Intressant är, att de tedrickande kineserna har börjat odla fram härdiga kaffebuskar, då kaffet påstås bli en bristvara i framtiden.


Ordförande Br Sivert trakterade oss med egenhändigt plockade plommon från trädgården. Sortbestämningen lyckades inte, men vi misstänker att Sy Lilian ruvar på hemligheten. En underbar dag!

I sanning och enighet

Marianne Andersson

Amerika-tema

Ordförande i blomsterhav

Kulturledarens Olde English Bulldogge

Vackra fanor prydde sin plats

Damerna blommade i gröngräset

Fogarollis verksamhetschef Anita Salazar

Dagens finaste bild – CMA på hedersplats

Please, hämta en grillkorv, Charlotta

Idun med anförvanter väntar på grillgott

Sy Lilian underhåller Sy Lena & Sy Christa

Talarstolen är cykel-P idag

Fontänen ger svalka

Vakten alltid på pass

Vi hade iallafall tur med vädret

Svar 99 skruvar

Kallelsen