2019-11-08 LL570

Tillbaka till sidan 2019

Logen Skåne Nr 570

Logemöte fredagen den 8 november 2019

Ibland kan man stanna upp och tänka på hur lyckligt lottad man är. Att få vara med i en sådan fin gemenskap som en lokalloge faktiskt är. Att regelbundet få träffa en skara glada män och kvinnor som med gemensamma krafter för logen vidare. Få något gott att äta och dricka samt någon form av underhållning. Allt för en rimlig summa pengar.

Ordförande Marie hälsade oss alla välkomna till logemötet. Logens DD Gull-May med make Bengt-Arne Åstradsson från LL Tomelilla Nr 631 och MSLER Connie Grön från DL19 gästade oss denna kväll.

Kulturledaren rapporterade att kontakten med vår nya vänloge Oak Leaf Lodge No. 685 har fortsatt. Vi skickar till dem och de skickar till oss. Det senaste nyhetsbrevet lästes upp i valda delar. Besök vår hemsida VasaOrdenLL570 för att ta del av nyhetsbrevet i sin helhet.

Under nya ärenden, tog logen beslutet att flytta till Siriusordens lokaler på Rundelsgatan 17 i Malmö. Vi vet i skrivande stund inte hur det påverkar de mötesdagar som vi har bestämt. Flytten kommer att ske efter decembermötet. Siriusorden ligger ett ”stenkast” från centralstationen och granne med Caroli City.

Romelebygden öppnade baren i förrummet både före och efter mötet, så vi fick lite att dricka medan vi minglade.

På menyn stod pestofylld kyckling med fetaost, basilikasås och klyftpotatis samt kaffe och kaka. Maten lät sig väl smaka och alla var nöjda. Vi hade bjudit in Lillemor Darinder som är biodlare. Hon höll en mycket intressant föreläsning om bin och varför vi behöver dem. Bin (och alla andra pollinerare) är viktiga för att blommorna ska pollineras och frukter bildas. Efter föreläsningen fick vi provsmaka på hennes egenproducerade honung och även köpa honungen till förmånligt pris. Sivert Alexandersson tackade Lillemor för hennes föreläsning med en present och vi applåderade alla.

Gruppens lotteri hade dragning och medlemslotteriet hade dubbel dragning. Ännu en fin vasakväll i Logen Skåne att lägga till minnet.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

önskar Logen Skåne alla Vasasyskon.

Bo Västerstjärna Kulturledare