2019-01-11 LL570

Tillbaka till sidan 2019

LOGEN SKÅNE nr 570 - Logemöte fredagen den 11 januari 2019

Det blev en mycket speciell och minnesvärd dag, detta januarimöte, med reception för fem nya medlemmar. Vi behövde detta för vår framtids skull. Vi ska ta väl hand om dem och tillsammans går vi framåt i sanning och enighet.

Sammanlagt var vi 38 egna logemedlemmar och 4 gäster från Logen Tomelilla Nr 631. Vår logebroder Sivert Alexandersson hade firat ett jubileum i början på januari, blev framförd till altaret och uppvaktades med en blombukett av Ordförande Sy Marie Wickström

Kulturledaren gjorde det lätt för sig och återanvände, men inte ordagrant, en rapport från Logen Calmare Nyckel Nr 628. Den handlade om skeppet Kalmar Nyckel. Här vill jag starkt rekommendera den dokumentärfilm om Kalmar Nyckel “the forgotten journey” som finns att se på SVT Play.

Vår egen logesyster Marianne Andersson svarade för efterkapitlet “I huvudet på en reseledare” och tog oss med på en världsomspännande resa i ord och bild. Vi tackade med varma applåder och Sy Marie överlämnade något gott att dricka som tack.

Det blev många glada vinnare i gruppens lotteri som avhölls av Elisabeth och Agneta.

Klockan blev nästan midnatt innan det var tid att avrunda kvällen och gå hem med ännu en fin vasakväll i minnet.

KL Bo Västerstjärna

Foto

Kallelsen