2019-09-13 LL570

Tillbaka till sidan 2019

Logen Skåne Nr 570

Logemöte fredagen den 13 september 2019

Ordförande Marie Wickström hälsade oss alla varmt välkomna till höstens första logemöte. Speciellt vår DD Gull-May och Bengt-Arne Åstradsson från Logen Tomelilla Nr 631. Kulturledaren rapporterade denna gång om Eric Nelson som blev Årets Svensk-Amerikan.

Nomineringskommittén hälsar att den mottager tacksamt förslag på nya tjänstemän. Arbetet som tjänsteman hjälper till att föra verksamheten vidare. Se det som ett rollspel.

Att betala drycker med värdekuponger vid efterkapitlet, är nu vår nya verklighet. För närvarande accepterar baren bara jämnt belopp. Du får alltså först växla din kupong hos någon annan och sedan gå tillbaka till baren med rätt kupong.

Borden var fint dukade och märkta på musiktema. Själv hamnade jag vid bord “Händel”. Romelebygden dukade upp kvällens meny som bestod av varmrökt lax med romsås, kokt potatis, ärtor och citron. Maten lät sig väl smaka och det vegetariska alternativet, som var en slags nötbiff var också mycket god.

Kvällens underhållare Carl-Adam Landström hade dessvärre lämnat återbud. Som tur var kunde våra logesyskon Birgitta och Åke Netterheim ställa upp med en frågetävling på musiktema. Var och en fick ett papper med ett korsord att fylla i medan Åke läste frågorna och Birgitta spelade upp låtarna. Det fanns både lätta och svåra frågor och vi var bara två som hade alla rätt. 1:a priset blev en söt liten uggla i järn och jag ställde min på hedersplats på byrån där hemma. Stort tack till Birgitta och Åke som ordnade det så fint.

Gruppen hade dragning i lotteriet och turen föll till stor del på vännerna från Tomelilla.

Medlemslotteriet råkade nämna även mitt nummer, så det tackar jag för.

KL Bo Västerstjärna