Vasa Orden av Amerika

En svensk-amerikansk vänskaps och kulturorganisation

Logen Skåne Nr 570 - Malmö, Sweden

2022-04-14 VS

Kulturledarens inlägg till Vasa Star

Skåne Nr 570

Malmö, Sweden

Vårt sista Vasa-möte för våren inträffar 22 april. Två år har vi genomlidit mer eller mindre inom hemmets fyra väggar. Vi ser nu fram emot semestrar och sommarsol. Passtiderna hos Polisen har tagit slut, så många får bereda sig på ytterligare en semester inom landet. Vad gör väl det, när vi bor i ett land med både fred och frihet och med många enastående sevärdheter. Passa på och upplev vårt Sverige uppmanar guiden tillika kulturledare i LL570, som själv beger sig till solens och vindarnas ö, Öland.

På grund av nya Corona-restriktioner blev januarimötet inställt, men det högtidliga installationsmötet i februari kunde genomföras med berömligt bistånd från LL631 Tomelilla. Stämningen förhöjdes av glittrande långklänningar och fladdrande frackskört med ceremonier av sällan skådat slag.

På marsmötet höll kulturledaren föredrag med bilder om Vasaarkivet i Bishop Hill och dess svenska historia. Kulturledaren erinrade också i sin rapport om Vårdagjämningen den 20 mars, som är en av årstidernas hörnstenar. Sommartiden har börjat, så nu är det bara aprilvädret som står i vägen för att fyrverkeriet av blommande buskar och träd ska explodera.

På aprilmötet är hörseln i blickpunkten. Kulturledaren har lovat lära ut sitt ordförråd i teckenspråk, som består av två ord. De Dövas Riksförbund firar nämligen 100 år i år.

Vi hoppas på vackert väder i sommar på vår grillfest den 19 juni i någon av Malmös vackra parker. Då välkomnar vi likasinnade kända och okända att delta i vår gemenskap för att få intresse för Vasa Orden av Amerika över en varm korv med senap & ketchup.

Marianne Andersson Kulturledare


Bishop Hill sedd från nordsidan 1855. Målning av Olof Krans 1911