Om oss

Vasa Orden av Amerika

Logen Skåne Nr 570 - Malmö

En svensk-amerikansk vänskaps och kulturorganisation

VASA ORDEN AV AMERIKA är en svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation som bildades i New Haven, Connecticut, USA, den 18 september 1896 av svenska emigranter.

Vår möteslokal är i Siriusordens fina lokaler på Rundelsgatan 15 B, Malmö, Sverige. Karta!!

Både män och kvinnor är välkomna som medlemmar i vår Orden. Kvällen inleds med ett logemöte som följer en gammal ritual. Man kan kalla det för ett rollspel där vi tjänstemän har olika roller. Logemötet varar cirka en timme. Därefter börjar Efterkapitlet (som anmälda gäster är välkomna till) med mingel. Maten dukas fram och vi äter och har trevligt. Någon håller ett intressant föredrag.

Det finns lokalloger i Sverige, USA och Kanada. Är du medlem i en lokalloge så är du välkommen att besöka övriga lokalloger.

Är Du intresserad av att knyta nya kontakter och umgås i trevligt sällskap? Tveka då inte att ta kontakt med oss.

Klädkoden i vår loge finns alltid angiven på kallelsen. Vid vanliga möten är det "kavaj" och vid högtidsmöten är det "högtidsdräkt" . För mer information om vad klädkoderna innebär, rekommenderas Wikipedia

På sidan Kalendarium finns mötesdagar för alla Lokalloger inom det Södra Distriktet samt mer om vad vi har på gång inom Logen Skåne Nr 570.

Sidan Reportage är startsida för våra reportage och fotoalbum som finns från år 2002 och framåt.

På sidan Nyhetsbrev hittar du logens nyhetsbrev Skåneglimten och även vänlogers nyhetsbrev.

Logen Skåne Nr 570 instiftades den 7 september 1931. Logens 85-års jubileum firades den 29 oktober 2016 och 2021 är det 90-års jubileum.