2019-02-09 LL570

Tillbaka till sidan 2019

LOGEN SKÅNE nr 570 - Logemöte lördagen den 9 februari 2019

Så var tiden inne för installation av logens nya tjänstemän.

DD Sy Gull-May Åstradsson med stab från Logen Tomelilla Nr 631 hade förberett sig väl och installationen gick elegant. O Sy Marie tackade DD med stab för ett väl utfört arbete.

Kulturledarens rapport handlade om Tutankhamuns grav som blivit renoverad och nyligen öppnats igen för turister.

Under Ordens väl lät O Sy Marie föra till altaret KP Sy Lena Ovelius Bergman, för att där överlämna märket för 25-års medlemskap. Sy Lena tackade och fick varma applåder.

VO Br Evert Bengtsson och LH Br Åke Netterheim fördes också till altaret för att mottaga FDO-värdighet. Båda tackade och fick varma applåder.

Efter avslutat logemöte samlades vi i förrummet för en stunds mingel, innan tiden var inne, att inta matsalen, som var vackert dukad för banketten.

Menyn bestod av förrätt med skinka och laxrullar. Huvudrätt laxfilé på rotfruktsbädd med vitvinssås och potatis. Efterrätt mandeltårta med mandariner och punchgrädde.

Ordförande Sy Marie hälsade alla välkomna till bords samt utbringade en skål och ett leve för vår Ordens högste beskyddare i Sverige HM Konungen Carl XVI Gustav. Därefter sjöngs kungssången. Tackade för maten gjorde vår DD Sy Gull-May som även utbringade en skål och ett leve för såväl vår loge, Logen Skåne Nr 570 som för Vasa Orden av Amerika.

Taffeln bröts och herrarna beordrades föra sin bordsdam för parvis uppställning i riktning mot logesalen. Där hade Sy Lilian och Br Sivert Alexandersson förberett för en Polonäs, som var kvällens överraskning. Sy Lilian dirigerade oss och Br Sivert skötte musiken.

Medan vi taktfast tog oss igenom alla momenten i Polonäsen, som avslutades med valsen ”An der schönen blaue Donau”.

Glada och uppspelta efter denna mycket trevliga upplevelse, återintog vi matsalen som nu var omgrupperad för kaffe och dans med Thomboz.

Efter en stund gjordes en paus i dansen för lottdragningarna i både gruppens lotteri och medlemslotteriet. Dansen fortsatte ytterligare ett tag, innan kvällen blev sen och det var tid att gå hem i natten.

Ännu en fin Vasakväll att lägga till minnet.

KL Bo Västerstjärna

Fotoalbum på Google Foto