2019-04-12 LL570

Tillbaka till sidan 2019

Logen Skåne Nr 570

Logemöte fredagen den 12 april 2019

Denna sköna aprildag var vi 27 stycken Vasasyskon på logemötet och hade besök av vår DD Gull-May och Bengt-Arne Åstradsson i LL 631.

Under Ordens Väl utdelade Ordförande Marie blombuketter till de båda jubilarerna Olle Wickström och Lena Friberg.

Nu var så tiden inne, att prova på nyordningen med värdekuponger för dryckerna. Romelebygdens catering står numera för serveringstillståndet och vår egen bar finns inte längre. Klubbmästare Conny sålde värdekuponger som vi löste in mot dryck av Romelebygdens personal. Det kommer säkert att fungera, men jag kan inte låta bli att tänka på när jag och familjen var på semester i Bulgarien i början på 90-talet. Där skulle man peka på det man ville ha och fick en lapp som man gick till en kassa och betalade. Sedan tillbaka till den första disken, lämna kvittot och få ut varan. Rätt omständigt.

När alla fått sina drycker blev vi serverade panerad fisk med potatismos, vitvinsås, ärter och citron. Ordförande Marie presenterade föredragshållaren Leif Carselid. Han höll ett intressant föredrag om sin tid som fängelsedirektör under temat “fångar jag minns”. Många ökända namn som till exempel Olle Möller, Stig Bergling, Stig Wennerström och Svartenbrandt kom upp under kvällen. Leif hade förberett med vanligt förekommande frågor-svar och vi kontrade med ytterligare frågor som besvarades.

Efter dragningar i både gruppens lotteri och medlemslotteriet tackade vi varandra för en trevlig kväll och önskade en trevlig sommar.

Nästa logemöte är fredagen den 13 september.

KL Bo Västerstjärna