2019-10-12 LL570

Tillbaka till sidan 2019

Logen Skåne Nr 570

Logemöte lördagen den 12 oktober 2019

Det var en fin höstdag denna lördag. Grupp 1 som var ansvarig för efterkapitlet hade drabbats av stort manfall, men situationen räddades av andra hjälpsamma logesyskon. Som medlem i gruppen hade jag ordnat blommor och dekorationer till borden, placeringskort och vinster till lotteriet, samt kaka till kaffet. Matsalen iordningställdes och nu var det bara att invänta övriga logesyskon.

Ordförande Marie hälsade oss alla välkomna till logemötet. Nomineringskommittén rapporterade att arbetet med att få fram tjänstemän till den nya terminen pågår. Tillsammans kan vi klara att driva logearbetet vidare. Ställ upp om Du får frågan att bli nominerad till tjänsteman i logen.

Under kulturledarpunkten tog jag upp frågan om en ny vänloge. Vi har inte lyckats få kontakt med våra befintliga vänloger. Men det hade nämligen kommit ett email från en för mig okänd vasabroder Hemi Andersen i Oak Leaf Lodge No. 685. Han trodde att vi var deras vänloge och undrade om han kunde skicka deras nyhetsbrev till oss. Javisst svarade jag och skickade vårt nyhetsbrev till honom. Logemötet godkände Oak Leaf Lodge No. 685 som ny vänloge till Logen Skåne Nr 570.

Besök Logen Skånes egen hemsida för att ta del av bilder, reportage, nyhetsbrev med mera. Länk finns på vasaorden.se eller skriv vasaordenLL570 i sökfältet. Under fliken nyhetsbrev finns vår senaste Skåneglimten samt senaste nyhetsbreven från LL 685 och LL 492. Under fliken reportage läggs fortlöpande in bildalbum och texter från våra träffar.

Efter logemötet blev det mingel och Romelebygden hade öppnat baren i förrummet istället, vilket uppskattades av alla som önskade en drink.

Till efterkapitlet hade vi bjudit in buktalerskan Victoria och hennes hund Doggy. Efter lite strul med mikrofonen, blev den lagd åt sidan. Både flickan och Doggy hade goda röstresurser, så det gick bra. Ordförande Marie överlämnade en present till dem och vi tackade med varma applåder.

Gruppens lotteri hade dragning, men medlemslotteriet fick vänta till november då det blir dubbel dragning. Tack alla för en fin vasakväll i Logen Skåne.

Bo Västerstjärna Kulturledare