2019-12-07 LL570

Tillbaka till sidan 2019

Innehållsförteckning denna sida:

Logen Skåne Nr 570

Logemöte lördagen den 7 december 2019

Det är något speciellt med december och julen. Personligen uppskattar jag den tiden mer och mer. Kanske är det alla ljusen i fönstren och träden, eller julmaten även om vågen går upp. En mysig tid är det i alla fall och just denna dagen – lördagen den 7 december valde vårt nya barnbarn Emilia att komma till världen. Kanske blir Emilia en framtida logemedlem?

Ordförande Marie som var djurvakt i Tyskland, hade överlåtit ordförandeklubban till Vice Ordförande Evert Bengtsson, som hälsade oss alla välkomna till logemötet. För övrigt det sista mötet för oss i lokalen på Odd Fellow Orden.

Undertecknad KL som även är en del av Nomineringskommittén, läste upp första nomineringen för den kommande terminens tjänstemän. Det finns några vakanser, men vi har tjänstemän för de flesta poster.

Kulturledaren rapporterade om nyhetsbrevet som vänlogen Oak Leaf Lodge No. 685 hade skickat till oss.

Under Ordens väl gratulerades VO Br Evert Bengtsson med blommor med anledning av sin högtidsdag av tillförordnad FDO Br Sivert Alexandersson.

Romelebygden serverade glögg och pepparkakor för en stunds mingel i förrummet. Efter en stund anmodades bröderna att bege sig till logesalen. Under tiden bordsplacerades systrarna i matsalen. Bröderna ställde upp sig på ett led och gick mot matsalen. Br Olle agerade trafikdelare och anvisade oss att fylla de tomma platserna vid borden växelvis vänster/höger. Matsalen var vackert dukad och julbordet fylldes rikligt med rätter av Romelebygden.

Med på efterkapitlet fanns också två trevliga gäster, att välkomna till julbordet.

Gruppen hade tryckt upp sånghäften till alla och Br Olle ledde allsången med hjälp av några sångglada syskon.

Logen hade bjudit in föreläsaren William Marshall, som tyvärr lämnade återbud med anledning av att han hade cyklat omkull och skadat sig. Han skulle berättat om sin tid som ansvarig för Nobelmiddagen. Sy Lena och Br Jan Friberg hade fort fått fram en frågesport för att fylla tomrummet. Vi delades upp i grupper och till slut var det två lag som hade fått samma poäng. En utslagsfråga löste problemet och ett vinnande bord kunde koras.

Gruppens lotteri hade dragning med välfyllt vinstbord och medlemslotteriet hade finaldragning. Högvinsten tillföll Sy Therese Bengtsson.

Innan alla gick hem önskade vi oss alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

Veckan efter logemötet samlades sju syskon under ledning av Ceremonimästarparet för att flytta logen till Siriusorden. Vi önskar alla Vasasyskon välkomna i de nya lokalerna på Rundelsgatan 15 B i Malmö.

Bo Västerstjärna Kulturledare

Bilder

Br Sivert Alexandersson kallade fram Br Evert Bengtsson till altaret, för att överlämna en bukett blommor med anledning av Br Everts högtidsdag.

Br Evert tackade för blommorna.

Matsalen dukad för Julbord.

Datorn spelade julmusik via Spotify.

Vinstbordet.

Br Olle uppmanade ljudligt alla bröder att samlas i logesalen.

Julbordet är redo.

Br Jan erhåller en dryck av Romelebygdens personal.

Rykande varma potatis på julbordet.

Det finns alltid plats för Risgrynsgröt med saftsås.

Jan och Lena Friberg ledde frågesporten.

Denna söta tomte blev min vinst i lotteriet och Therese hade gjort den.

Agneta drog en lott i medlemslotteriet.

Therese Bengtsson tog hem högvinsten i medlemslotteriet.

En julhälsning från styrelsen.

Kallelsen

Kallelsen till Logemötet

Logemöte lördagen den 7 december 2019