2020-01-17 LL570

Tillbaka till menysidan 2020.

Logen Skåne Nr 570

Logemöte fredagen den 17 januari 2020

Nytt år och nya lokaler för Logen Skåne. Några kanske saknade de sköna läderfåtöljerna på Odd Fellow, men annars övervägde fördelarna på Siriuspalatset. Framförallt slipper vi nu Romelebygdens system för dryckerna. Vi har två matsalar att välja mellan på Siriuspalatset. Den mindre med plats för 40 personer och här också baren. Den större med plats för 150 personer och stort dansgolv. Logesalen finns en trappa ner och är något mindre än på Odd, men fullt tillräcklig och stjärnhimmeln är fantastisk. Jag sköter musiken från kulturledarhörnan och vi har en Bluetooth-högtalare mellan ceremonimästarna. Högtalaren stänger av sig själv efter cirka 30 minuter utan ljud och återaktiveras via en knapp på högtalaren. Så där kan vi ha ett samordningsproblem. Mina egna små högtalare finns som backup vid KL-hörnan, så vi blir inte utan musik.

Ordförande Sy Marie Wickström hälsade oss alla varmt välkomna till logemötet och speciellt till vår DD Sy Gull-May och Br Bengt-Arne Åstradsson från Logen Tomelilla Nr 631.

Det är glädjande att kunna berätta att vi balloterade in en ny medlem, som kommer att recipiera vid ett kommande möte.

DD Sy Gull-May ledde årsmötesförhandlingarna och rapporterna är nu klara att skickas in till Distriktssekreteraren. Sy DD fortsatte sedan med att förrätta nominering och val av tjänstemän för den kommande terminen. Ordförande Sy Marie tackade Sy DD för väl utfört arbete.

Det är glädjande att nyhetsbreven från Oak Leaf Lodge #685 och Linde Lodge #492 kommer in regelbundet och ger material att läsa upp för mig som Kulturledare.

Logemötet avslutades enligt ritual och fin stjärnhimmel till tonerna av ”I Will Follow Him” med André Riev och sedan ledde CM-paret uttåget till tonerna av ”La De Leva” med Danne Stråhed.

Grupp 1 hade dukat borden i lilla matsalen. Eftersom kvällens föreläsare var meteorologen Mats Andersson märktes borden på temat moln. Br Alf hade letat upp fyra moln som är karaktäristiska: Cirrus, Cumulonimbus, Lenticularis och Pärlemormoln. Sy Birgit hade medtagit servetterna hemifrån och vikt dem i vackert, blå för bröder och röda för systrar.

Med på efterkapitlet fanns också tre trevliga gäster att välkomna, samt givetvis föreläsaren.

Vi minglade en stund i runda förrummet och vid baren i matsalen. Sedan intog vi borden med bordsbiljetterna till hjälp och lösningen fanns bland molnen.

Krögaren Peter med personal serverade oss Portergryta med saltgurka och kokt potatis. Enligt alla var den väldigt god och de som ville fick mer. Det vegetariska alternativet bestod av vegofärsfylld paprika, ärtor och tomater samt kokt potatis. Allt var mycket gott.

När maten blivit utdukad så förberedde vi för bildvisningen. Föreläsaren presenterades av Br Bo och sedan vidtog arbetet med att datorn, skulle få kontakt med projektorn. Det visade sig vara kontaktfel i kabeln, men som tur var fanns en reservkabel. Väder är ett intressant ämne som många pratar om och Mats Andersson är specialist på detta område. Han är meteorolog på SMHI i Malmö och rapporterar väder i både radio och TV. Efter att ha svarat på många av våra frågor kunde Sy Marianne tacka Mats med en blomma och varma applåder.

Kaffe och kaka serverades och strax förbereddes det för lottdragningen. Vinstbordet var som vanligt välfyllt och många satt förväntansfulla med sina lottnummer. Undertecknad förrättade dragningen och alla vinsterna hittade till sina nya ägare. Försäljningen av medlemslotterna pågår och första dragningen blir på februarimötet.

Sy Elisabeth födde sitt femte barn i december och Ordförande Sy Marie kallade fram morföräldrarna Sy Agneta och Br Bo, för att överlämna en mjuk gåva från logen till det nya barnbarnet.

Stämningen var på topp när vi insåg att kvällen var sen och det var tid för avslutning, för denna fina Vasakvällen.

Bo Västerstjärna Kulturledare

Bilder

Lilla matsalen med plats för 40 personer


Lilla matsalen

Lilla matsalen och baren

Stora matsalen med plats för 150 personer

Stora matsalen med plats för 150 personer

Bo Skånhed, Kent Fransson och Olle Wickström

Thomas Håkansson, Lilian Alexandersson och Eva Fransson

Runda förrummet

Agneta Västerstjärna och Birgit Persson säljer lotter

Agneta Västerstjärna och Birgit Persson säljer lotter. Alf Persson står bakom dem

Maj-Britt Nilsson och Ann-Mari Nilsson

Sivert Alexandersson i samspråk med Kerstin Ekström och Birgitta Netterheim

Kvällens vegetariska rätt var vegofärsfylld paprika, ärtor och tomater. Det fanns också kokt potatis men ingen vegosås.

Meteorologen Mats Andersson är redo att inta salen och hålla föredrag

Prislistan i baren

Kent Fransson beställer i baren

En bild från föreläsningen

Meteorologen Mats Andersson fick en blomma och lite till

Kaka till kaffet

Ordf Marie överlämnade en mjuk present till morföräldrarna Agneta och Bo att lämnas vidare till barnbarnet Emilia som föddes den 7 december 2019.

Vinstbordet

Kallelsen till Logemötet