2021-08-22

Tillbaka till 2021

Logen Skåne Nr 570 - Inlägg till VasaNytt

Denna sommar har vi upplevt sol och värme i vårt land som aldrig förr. Våra grannländer satte upp barrikader så att ingen blågul passerade. Vi upptäckte istället smultronställen inom landets gränser. Tack vare pandemin fick vi uppleva hur fantastiskt Sverige är. Fantastiskt är också Japan, som anordnade Olympiska Spelen mot alla odds. Vi satt som klistrade framför TV-apparaterna och upplevde hur de givna guldmedaljerna för Sarah Sjöström gick om intet. Istället framträdde andra stjärnor av samma kaliber. Daniel Ståhl, Armand Duplantis och Hästhoppningslaget lyckliggjorde oss med 3 Guld. Svenskarna kammade hem 6 Silver genom Sarah Sjöström, Simon Pettersson, Josefin Olsson, Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, Peder Fredricson och inte minst Damlandslaget i fotboll.

Vasa har gått på sparlåga på grund av smittoläget. Men den 11 juni samlades vi i Alexanderssons ljuvliga trädgård för ett extra styrelsemöte. Förutom sedvanliga överläggningar föreslogs en sommaraktivitet med korvgrillning och tipsrunda i anslutning till USA:s nationaldag. Vädret stod oss bi och vi blev ett glatt gäng som samlades på Bulltofta Rekreationsområde. Kulturledaren Marianne Andersson hittade i sina gömmor en quiz om Amerika helt i enlighet med dagens tema. Två vinnare korades, Marie och Olle Wickström, som tilldelades ett Diplom och en Amerikansk Hatt. Allt förevigades av Kulturledaren.

Fler foton finns på 2021-07-05

Vår hedersmedlem tillika äldsta Logesyster Birgit Ekelund har den 5 augusti 2021 avlidit i en ålder av 103 år. Syster Birgit var en trogen besökare av våra möten så länge hälsan tillät. Hittills vet vi inte när begravningen äger rum.

Nästa logemöte blir 11 september. Den tänkta räkaftonen ersätts i år av Fläskfilé med svampsås och tillbehör (således ej medhavd mat). Reception för en ny medlem och för 4 avlidna medlemmar skall genomföras. Oktobermötet tidigarelägges till 1 oktober och novembermötet flyttas till lördag 13/11. Vid sistnämnda logemöte planeras firandet av LL Skånes 90 år. Logen skall tillfrågas hur man vill fira jubiléet. Söndag 28 november blir det Kyrksöndag och den 11 december stundar Julfest.

Vi ser också fram emot DL20 Distriktsmöte i Ljungby 15-17 oktober. DL19 håller sitt Distriktsmöte i Norrköping helgen före oss. Nästa sommar, den 2-8 juli, håller Storlogen sitt möte i Philadelphia.

Besök Logen Skånes egen hemsida på www.vasaorden570.com för att ta del av bilder, reportage, nyhetsbrev med mera.

Marianne Andersson KulturledareBild från sommaraktiviteten den 5 juli 2021. Fler bilder finns på sidan 2021-07-05