Om oss

Logen Skåne Nr 570 - Malmö

VASA ORDEN AV AMERIKA är en svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation som bildades i New Haven, Connecticut, USA, den 18 september 1896 av svenska emigranter.

Malmölogen håller sina möten i Siriusordens lokaler på Rundelsgatan 15 B, Malmö, Sverige. Se karta längre ner på sidan.

Både män och kvinnor är välkomna som medlemmar i vår Orden. Kvällen inleds med ett logemöte som följer en gammal ritual och varar cirka en timme.

Därefter inleds Efterkapitlet, som även anmälda presumtiva medlemmar är välkomna till. Maten dukas fram, vi äter, umgås och har trevligt. Någon håller ett intressant föredrag.

Det finns lokalloger i Sverige, USA och Kanada. Som medlem i en lokalloge så är du välkommen att besöka övriga lokalloger. Karta med alla lokalloger finns längst ner på sidan.

Vill Du knyta nya kontakter, klä upp dig och umgås i trevligt sällskap? Tveka inte, ta kontakt med oss. Kontaktformulär finns längre ner på sidan.

Klädkoden finns alltid angiven på kallelsen. Vanliga möten = "kavaj" och högtidsmöten = "högtidsdräkt".

För mer information om vad klädkoderna innebär, rekommenderas Wikipedia

På sidan Kalendarium finns mötesdagar för alla Lokallogerna inom det Södra Distriktet samt mer om vad vi har på gång inom Logen Skåne Nr 570.

Sidan Reportage är startsida för våra reportage och fotoalbum som finns från år 2000 och framåt.

På sidan Nyhetsbrev hittar du vårt nyhetsbrev Skåneglimten och även våra vänlogers nyhetsbrev.

Logen Skåne Nr 570 instiftades den 7 september 1931. Logens 85-års jubileum firades den 29 oktober 2016 och 2021 firade vi 90-års jubileum.

Karta, Rundelsgatan 15B, Malmö

Vi håller till i Siriusordens lokaler på Rundelsgatan i Malmö.

Busshålplatser finns inom gångavstånd på Djäknegatan/Mäster Nilsgatan och Östergatan. Det är också nära till Malmö Centralstation.

Kontaktformulär

Karta över alla lokalloger i USA, Kanada och Sverige

Obs! För innehållet i denna karta svarar Storlogen www.vasaorder.com och vissa av de visade logerna kan ha upphört med sin verksamhet.